Menu
Sluit

Klachten op uw werk

Klachten op het werk

Werken kan heel gezond zijn voor lichaam en geest. Ook kan terugkeer naar werk een belangrijk onderdeel zijn van een revalidatietraject. Toch voelt dit soms anders.

Indien de werkplek en de werkzaamheden niet op elkaar zijn afgestemd kan werken juist klachten veroorzaken. Als u de signalen van uw lichaam negeert kan dit hele nare gevolgen hebben. Een ergotherapeut traint, begeleidt en adviseert u en uw werkgever zodat u uw werkzaamheden kan plaatsen in een gezonde leefstijl. Een ergotherapeut kijkt indien nodig ook verder dan enkel uw werkplek. Slaapt u bijvoorbeeld wel op een geschikt hoofdkussen of is een handspalk iets voor u?

Ook met een chronische beperking is het heel goed mogelijk om (deels) uw werkzaamheden weer op te pakken. Door te analyseren wat werkzaamheden van u vragen kan uw lichaam gericht worden getraind en de werkplek worden aangepast. Uw zorgverzekeraar vergoedt reguliere Ergotherapie aan huis. Indien nodig kan ook thuis een ergotherapeutisch traject worden gestart met dezelfde ergotherapeut.